Üye Ol
Üye Girişi
+902122666818
Hızlı İletişim
0212 266 68 18 0212 266 68 00 info@haisiatour.com

VİZE

REZERVASYON TALEP FORMU
UÇAK
VİZE
OTEL
Gidiş Tarihi
Dönüş Tarihi
Hava Yolu Tercihiniz
1. YOLCU BİLGİLERİ
Yolcu Sayısı:
Cinsiyetiniz:
Sınıf Seçimi:
İletişim Bilgilerinizi Giriniz
Gitmek İstediğiniz Ülke
Kişi Sayısı
Vize Türü
İletişim Bilgileri
Konaklamak İstediğiniz Otel İsmi
Giriş Tarihi
Çıkış Tarihi
Kategori
Tek Kişilik Oda Sayısı
:
Çift Kişilik Oda Sayısı
:
İlave Yatak Sayısı
:
İletişim Bilgileri

Çin kökenli Haisia Turizm, 2013 yılında kurulduğundan bu yana Çin vize hizmetlerinde uygun fiyat, hızlı hizmet ve çözüm odaklı anlayış ile müşterilerinin takdirini kazanmıştır. Çin vizesi ile ilgili genel bilgiler aşağıda siz değerli müşterilerimize sunulmuştur.

 

► Vize başvurusunda kullanılacak pasaportun başvuru tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliği olmalı ve en az iki boş sayfası bulunmalıdır.

 

► Diplomatik, hususi ve hizmet  pasaportlarına vize uygulanmamaktadır.

 

► Yeşil Pasaportu bulunan kişiler Çin Halk Cumhuriyetine vizesiz giriş yapabilmektedir.

 

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğinin 24.12.2017 tarihli tebliğine istinaden 01.01.2018 tarihinden itibaren her türlü Çin vize başvurusu için Çin Dışişleri Bakanlığı’na bağlı online vize başvuru web sitesinden vize başvuru formu doldurulmalı ve Çin Vize Başvuru Merkezi’nde parmak izi verilmek üzere online randevu alınmalıdır. Parmak izi 5 yılda 1 kere alınmaktadır.  

 

Parmak izi verilmesinden muaf olan kişiler;

a)14 yaşından küçük ya da 70 yaşından büyük olanlar,

b) Diplomatik, hususi, hizmet pasaportu sahipleri,

c) 5 yıl içinde parmak izi vermiş olanlar,

d) Parmak izi alınamayacak bedensel engeli bulunanlardır.

 

► Çin’e sürekli gidip gelen kişiler ya da Çin’den belediye onaylı davetiye getiren kişiler için, Çin Vize Merkezi’ne başvuru yapıldıktan sonra işlemler normal şartlarda 7 iş gününde sonuçlanmaktadır. Bu şartları sağlamayan kişilerin vizelerinin sonuçlanma süresi uzayabilmektedir.

 

► Çin Vize Başvuru Merkezi resmi tatiller dışında, haftaiçi her gün 09:30 ile 14:30 arasında vize başvurularını kabul etmektedir.

 

► Çin’den temin edilecek şirket davetiyesinin ya da belediye onaylı davetiyenin orjinali (aslı) gerekmemektedir. Davetiye çıktısı / fotokopisi ile işlemler yapılabilmektedir.

 

► Çin Başkonsolosluğu münferit Turist Vize başvurularını kabul etmemektedir. 5 ve üzeri kişi sayısından oluşan gruplar için ise "Grup Turist Vizesi" başvurusunda bulunulabilir. A4 kağıdı şeklindeki grup turist vizesinin içinde isimleri geçen turistlerin birlikte Çin’e giriş yapıp, birlikte Çin’den çıkış yapmaları gerekmektedir.

 

► 01.01.2018 tarihinden itibaren vize başvurusu reddedilen kişilere Konsolosluk vize harcını iade etmemektedir.

 

► Çin ana kıtasına giriş yapıp sonrasında Hong Kong’a geçiş yapmak isteyenlerin, tekrar Çin ana kıtasına giriş yapmak istemesi durumunda çift girişli vize alması gerekmektedir.

 

► Hong Kong’ta üç aydan az kalacak Türk Vatandaşları için Hong Kong’a vize uygulaması yoktur.